AKTUELNO

Poseta šefa diplomatije Države Eritreje Republici Srbiji prva je poseta jednog visokog zvaničnika te zemlje od uspostavljanja diplomatskih odnosa pre nepunih pet godina.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa ministrom inostranih poslova Države Eritreje Osmanom Salehom Mohamedom o mogućnostima za unapređenje bilateralnih odnosa i uspostavljanje ekonomske saradnje.

Premijer Vučić je ministru Salehu Mohamedu rekao da Srbija veoma ceni dosledan stav Države Eritreje da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, koji je došao do izražaja i protivljenjem prijemu takozvanog Kosova u Unesko.

Ministar Saleh Mohamed smatra da će njegova poseta doneti konkretne rezultate u razvoju političke i ekonomske saradnje, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Foto: Tanjug

Premijer Vučić i gost iz Države Eritreje su se saglasili da bi potpisivanje sporazuma o ekonomskoj saradnji, odnosno stvaranje ugovorne regulative, pružilo mogućnosti za saradnju, pre svega u poljoprivredi i turizmu, ali i u rudarstvu, prerađivačkoj industriji, informacionim tehnologijama i drugim perspektivnim oblastima.

Dvojica sagovornika su se saglasili i da bi time bile pomognute aktivnosti eritrejske vlade da stabilizuje ekonomske prilike u zemlji i obezbedi ekonomski napredak Države Eritreje.

#Aleksandar Vučić

#Eritreja

'